2010. október 23.

Blizzcon első nap

0 hozzászólás
Ahogyan azt már Artemis kolléga is említette, tegnap kezdődött a 2010-es Blizzcon az Anaheimi Convention Centerben. A "bulinak" azonban még koránt sincs vége! Ha minden a tervek szerint megy, a rendezvénynek hajnali fél hatkor lesz vége a fergeteges Tenacious-D koncert után. No, de ne rohanjunk ennyire előre, inkább nézzük meg, hogy mi is történt tegnap.

(Még mielőtt valaki megvádolna: Igen, kicsit elfogult vagyok a blizzardal szemben, de meg lehet nyugodni, nem csak Blizzard és WoW témában fogok nektek írni, csak ez most aktuális.) :D
A megnyitó, a cég elnöke, Mike Morhaime beszédével kezdődött. Már a helyszínen is hatalmas tömeg gyűlt össze, viszont streamen keresztül százezren kísérték figyelemmel az eseményeket a világ minden pontjáról. Elhangzott egy-két statisztikai adat a játékokkal kapcsolatban, és bejelentették, hogy a régi szervereiket elárverezik, a befolyt összeget pedig jótékony célokra fordítják.

Ezután jött Chris Metzen (leader game designer), és már mindenki várta, hogy mi lesz az idei nagy bejelentés. Sokan azt várták hogy kiderül valami az új "titkos", nextgen MMO-ról, ehelyett bemutatták az ötödik, és egyben utolsó indítható karaktert a Diablo III-ban, a Demon huntert, melyről részletesebben olvashattok Artemis cikkében. Ezt követően Metzen bácsi mesélt még egy két érdekességet a D3-ról, többek közt az vadiúj pvp-arénákról, és meg kell hagyni, ezzel a húzásukkal szerintem nem kicsit növelték meg az amúgy is nagy "potenciális vásárlók" táborát. Én magam is izgatottan várom már a játék megjelenését =). A megnyitó a Cataclysm intrójával zárult.

Ez után csak futólag néhány esemény:
- Aréna, SC2, WC3 mérkőzések
- Dungeonokkal raidekkel kapcsolatos infók
- Questek és Lore újdonságok, kérdezz-felelek
- Élőben nézhettek végig egy epic városvédő akciót a Paragon guild jóvoltából
(Beteleportálták őket Orgrimmar-ba amit felturbózott bossok leptek el hirtelen) :D



Az estét a versenyek zárták. A jó hangulatról Jay Mohr gondoskodott , akinek az elején kicsit meggyűlt a gondja a papírjaival és egy kis lámpalázzal, de amint hozzászokott a nagy tömeghez nem egyszer megnevettette beszólásaival a nagyérdeműt. Rengetegen készültek hogy megmutathassák tehetségüket (vagy éppen annak hiányát) a színpadon, legyen szó táncról vagy ruhaköltemények készítéséről. Ha már itt tartunk, azt is megfigyelhettük hagy bizony nem egyszerű az élet (már a járás sem) a csili-vili vagy brutális tier szettek viselése közben. Nagyon tetszett a műsor és volt egy pár rendhagyó dolog is:
Costume contest közben épp egy nőt mutatnak priest szettben, amikor is felugrik a színpadra a kedvese és megkéri a kezét ("What's this? It's shomething epic effort?!") :D, vagy ott van még a dance contest első "áldozata", aki eltörte a lábát mikozben az undead férfi kecses tánclépéseit mutatta meg a nézőknek. Egyszóval érdekességekben nem volt hiány, ha megtehetem egyszer mindenképp részt vennék egy ilyen rendezvényen és akkor majd nem Frostshock-ról kell összehalásznom hogy mi is történt =) (a linkre kattintva megnézhetitek a versenyekről készűlt videókat)
De ha nincs az embernek két és fél órája kirakom ide a jelmezverseny győzteseit:


És a menyasszonykérést :D



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése