2010. szeptember 9.

Zene alváshoz

0 hozzászólás
Úgy döntöttem ma bemutatom nektek kedvenc, női énekessel rendelkező bandám. A zenei stílusuk meghatározása elég nehéz lenne, ezért inkább az egyik amerikai riporter, Joshua Martin szavait használnám: "A banda nem csak egy vörös hajú pop-punk lány bátor hozzáállással. A zenéjük olyanok mint ők. Felgyorsul és lelassul. Emo anélkül, hogy siránkozna vagy gyerekes lenne. Majdnem egy szó szerinti anti-Avril Lavigne".
Maga a banda nagyon fiatal és így hatalmas jövő előtt áll (legidősebb tagja is mindössze 25 éves).
A banda tagjai:
  • Hayley Williams (ének)
  • Josh Farro (gitár, háttér ének)
  • Zac Farro (dob)
  • Jeremy Davis (basszusgitár)
  • Taylor York (ritmikus gitár)

A banda neve pedig nem más mint Paramore
Egyéb érdekességek a tovább után.
A bandát 2004-ben Hayley Williams, Jeremy Davis, Jason Bynum és a Farro fivérek alapították. Az ezt követő években számos koncertet adtak, és ezen koncertek egyikén figyelt fel a bandára John Janick, a Fueled by Ramen kiadó vezérigazgatója, aki szerződést ajánlott a bandának amit 2005-ben alá is írtak. A banda első száma a Conspiracy volt, melyet hallhatunk bemutatkozó albumukon( All We Know Is Falling,2005).
Az első albummal el is érkeztünk a banda életének első nagy változásához. Jeremy Davis még az album megjelenése előtt elhagyta a bandát, személyes okokra hivatkozva. Ez nagyon megviselte a tagokat. Ezt sugallja az album borítója is, melyről Hayley így nyilatkozott: "Az All We Know Is Falling borítóján a kanapé és a távozó árnyék, mind arról szól, hogy Jeremy elhagyott minket és egy űrt hagyott maga után ".Még a lemezbemutató koncert-turné előtt bevették a bandába John Hembree-t. De Hembree nem bírta az iramot, így a banda kérésére Jeremy Davis visszatért.
Első kislemezüknek, a Pressure-nak nem sikerült felkerülnie a slágerlistákra. Még ebben az évben, júliusban kiadták második kislemezüket, az Emergency-t. Az erről készült videóklipben már Hunter Lamb szerepel Jason Bynum helyett. De ő sem bizonyult elég erősnek a megpróbáltatásokhoz, 2007-ben kilépett és megházasodott.
Második stúdióalbumuk, a Riot! felvételeit 2007-ben kezdték meg immár 4-en. Lamb nélkül az idősebbik Farro fivérnek kellett játszania mindkét gitár részt, ami cseppet sem volt könnyű. Ezért Taylor York, a Farro fivérek ismerőse csatlakozott a bandához.
Ez az album már jóval sikeresebb volt, mint az első. A Riot! 20. helyen debütált a Billboard 200-on, 24. helyen a brit slágerlistákon és 44.000 példányt adtak el belőle megjelenésének hetében az Egyesült Államokban. Mint az nagyon sokan tudják az album egyik száma, a Decode a Twillight című filmben is szerepelt.
Legújabb, harmadik stúdióalbumukat Nashvilleben vették fel, ennek okáról pedig Josh Farro a következőt mondta: "Megpróbáljuk Nashvilleben felvenni. Úgy gondolom ha az albumot ott írjuk az ösztönöz minket, és ha ott is vesszük fel akkor az jóval könnyebb lesz mivel a saját ágyainkban aludhatunk és nem egy hotelben mint az év többi 300 napjában! "
Az albumot 2009 elején kezdte és fejezte be a Paramore. Az album a Brand New Eyes nevet kapta és 2009. szeptember 29-én adták ki.
Végezetül pedig Josh Farro, a BBC-nek adott interjújában elhangzottakat osztanám meg veletek: "Hitünk nagyon fontos számunkra. Valaki nyilvánvalóan azért fogja szeretni a zenénket mert hisz valamiben. De mi nem azért vagyunk itt, hogy prédikáljunk a gyerekeknek hanem azért, mert imádjuk a zenét ".
És hogy legyen mit hallgatni olvasgatás közben, íme a Brand New Eyes című albumról személyes kedvencem,a Careful.
Enjoy!!!


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése