2010. augusztus 10.

Vampires Suck

2 hozzászólás
"80-as évek - rock. 90-es évek - grunge.  Most pedig vámpírkorszak van..."

Az előzetes alapján igazi ínyencségnek ígérkező vámpíros paródia sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Alapjában véve, nem is tudom miben reménykedtem, hiszen nem először történik meg ez velem. Sajnos az igazán ütős poénokat mind elsütögették a trailer-ben, ellenben maradt még pár hangosan röhögős pillanat, de mindezek tudatában nem szenvedtem volna végig ezt a nagyjából 90 percet. 


Nem azt mondom, hogy teljes időpocsékolás lett volna (bár ha nagyon szigorú szemmel nézném akár rá lehetne húzni), de hogy felhőtlen szórakozást nem nyújtott az is biztos. A rengeteg jó felütés mellett százával hemzsegtek az unalomig ismételt poénok, a túlhúzott jelenetek, amik egy Simpson család részben akár viccesek is lehetnek, én viszont a falra mászom tőlük ha egy Hollywood-i alkotásban látom viszont. 
Ha egy kicsit jobban bele kellene menni, akkor azt mondanám, hogy a film tartotta magát az első 40 percig, ahonnan viszont elfogyott a lendület, az ötletekből is kifogytak az alkotók, a történet sem volt már az igazi.


Mindezek ellenére a szereplőkkel semmi gond nem volt, ahogy mondani szokták nem rajtuk múlt, hogy egy igazán ütös paródiát hozzanak létre. Az elején feltűnhet mindenkinek, hogy az alapvető szempont a casting során a minél nagyobb hasonlóság volt, így a nézők ha akarják sem téveszthetik el, mostani popbálványaikat. 

A készítők Jason Friedberg és Aaron Seltzer, akiknek nem ez volt az első ilyen irányú próbálkozás. Közreműködtek a Horrorra akadva készítésénél is, illetve később saját filmjeik voltak a Bazi nagy film, a Spárta a köbön és a Katasztrófafilm. Sokan úgy vélekedtek a mostani alkotásukról, hogy elüt majd eddigi filmjeiktől, amelyek hagytak maguk után kívánnivalót. Szerény véleményem az, hogy tökéletesen passzol a korábbi teljesítményeikhez, amely még mindig kevés egy normális paródia megalkotásához. A lelkesedés itt azért lehet magasabb, mivel egy olyan film alapján készítettek paródiát, amely jóval nagyobb mértékben megosztotta a közönséget, mint előtte bármi. Ezen a metaforikus gyökeren fel is lehet szépen kapaszkodni elég magasra, ami a kasszák terén nem jelent majd hátrányt, de a minőség sajnos nem lesz ezzel egyenesen arányos.

Összességében 5/10-et tudnék rá adni, de ezt a pontot is csak akkor ha a trailer-t nem számítom ide. Egy próbát mindenképpen megér, mindazok számára akik szeretik vagy netalántán utálják a mostanság akkora divattá vált vámpírozgatást és hiszem, hogy kellemes perceket tud okozni mindkét tábornak. 


2 hozzászólás:

Megjegyzés küldése