2010. március 22.

How to Make It in America

0 hozzászólás
Megint az HBO van soron és lesz is még sokáig, tekintve, hogy úgy látszik végre vége a tekintélyesre nyúlt hullámvölgynek és nem, hogy kievickélt ebből a csatorna, tette ezt úgy, hogy vissza tudja adni régebbi sorozatainak a színvonalát, sőt...

Egy újoncról van szó megint csak, ahogy a Pacific esetében is volt, itt azonban már 5 részen túl vagyunk, a történet, karakterek nagyjából körvonalazódtak és ha úgy nézzük már nem sok van hátra a 8 epizódosra tervezett első évadból.
A tovább mögött, spoilerek nélkül folytatom:
Többen hivatkoznak az Entourage-ra, (nálunk Törtetők), amikor ez a sorozat kerül górcső alá, lévén az alapsztori hasonló. Adott 2 srác, akik meg akarják valósítani az amerikai álmot. A hely New York a lehetőségek adottak, csak közeledve a 30hoz egyre kevésbe gondolják úgy, hogy ez olyan könnyű lesz. Közben persze találkoznak régi gimis osztálytársakkal, csoporttársakkal akiknek, úgy ahogy kell, minden összejött az életben, nekik meg a rezsi kifizetése is nagy gondot jelent.
 Persze ők is kipróbálnak mindent, a lopott áruval üzérkedésen át az uzsorás kölcsönig, mert mi is kellene az amerikai álomhoz, ha nem pénz. És ők próbálnak kimeríteni minden létező forrást.
Ami megadja az alaphangulat az a remek kamerakezelés, az apró snittek, képek bevágása (lsd. lentebb az intrónál) a dinamikus párbeszédek és a hatalmas poénok. Mert akármilyen drámaira is sikerült eddig pár rész azért mindig van mit megmosolyogni.
Azonkívül hogy egy remekbe szabott sorozatot kaptunk az HBO-tól, nálam elnyerte az idei év legfaszább főcímének járó díjat is.

Aki időhiányra panaszkodna a megnézést illetően azt megnyugtathatom, 25 perces részekre kell számítani és aki könnyed szórakozást szeretne, pár bulis arccal, az nem fog csalódni, ezt garantálom.
by Artemis

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése