2010. március 23.

Shutter Island

0 hozzászólás
Egy film, ami kellemes meglepetés volt és talán az első ami ösztönzőleg hat, hogy életemben először, a film miatt olvassam el, a mintául szolgáló könyvet.
A rendezés Martin Scorsese-t dicséri a főszereplő pedig a Titanic üdvöskéje Leanardo Di Caprio.


A filmet egy velejéig darkos, pszichotriller kategóriába sorolnám, ha kéne, mivel a nyitójelenettől kezdve elkapja az embert a film hangulata és egészen a végéig nem ereszti.
A történetről röviden annyit, hogy adva van egy sziget, ahol fenntartanak egy elmegyógyintézetet és a szigetre érkezik 2 rendőrbíró, egy megszökött fegyenc ügyében. Egyikük Di Caprio. A szerepet nagyon erősen hozza, nekem a Téglát juttatja eszembe a film azóta nem láttam ennyire jól játszani bármelyik részét nézve is a filmnek.
A díszletek közül mind csak fokozza a film már amúgy is adrenalinban dúskáló hangulatát és a technikai megoldások (gondolok itt a hurrikánra) is nagyon meggyőzőre sikerültek.
Hatalmas csavarokra azért nem kell számítani viszont a főszál kibontása közben végig kételyek között tudja tartani a nézőt.
Amire ki szeretnék még térni az a zene. Nem éppen otthoni hallgatásra gondolok itt mivel kirázna a hideg ha ezt kéne egyedül hajnalban hallgatnom itthon de a filmbeli érzelmek kimutatására jobbat nem is találhattak volna.
Mindenkinek csak ajánlani tudom aki csak teheti nézze meg.
Alább jöjjön a film trailere és a végleges poszter.
by Artemis

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése