2010. április 15.

Chuck

0 hozzászólás
Csak így egyszerűen.
Mert ennyi a címe az NBC (egyetlen!!) frenetikus sorozatának. Akinek ismerősnek tűnik az nem véletlen mivel nálunk is vetítik (már a második évadnál jár) a Cool jóvoltából.
Persze nem estem a fejemre tisztában vagyok vele hogy aki nézi az nem tv-csatornán teszi hanem Sam bácsi jóvoltából.
Ezt a posztot nem szántam kritikának sem összefoglalónak mert nem tudhatom hányan látták már kedves olvasóim közül ezért meghagynám ajánlónak és csak a főbb sztorielemekkel foglalkoznék hátha meg tudom szerettetni minden idő legjobb geek kémes sorozatát valakivel.
Igen geek mert a főszereplő számítógép és egyéb kütyümániás (kocka) és igen kémes mert a szerencsétlennek a fejébe kerül a CIA teljes adatbázisa.
Nem nem gépeltem félre és ti sem olvastátok rosszul főszereplőnk kinyit egy e-mailt melynek tartalma képekből áll melyek szigorúan titkos CIA információkat tartalmaznak kódolt formában.
Persze gyorsan ki is derül és a CIA meg az NSA két legjobb emberét állítja a srác megtalálására.
Szóval a srác nevezetes Chuck egy Buy More nevű áruházlánc egyik üzletében a Nerd Herd alkalmazottja. Ez annyit tesz hogy eladja a kütyüket installálja a rendszereket egy sima eladó. Mellesleg 25 éves és kirúgták a Stanfordról tehát jóval magasabb IQ-val rendelkezik ehhez a melóhoz.
Az ügynökök persze megtalálják és beszervezik. A CIA-s egy igen dekoratív csaj akibe azonnal beleesik főhősünk az NSA-s pedig egy igazi keményfiú tisza Jack Bauer.
És most jön a legfaszább dolog a sorozatban. Minek is szervezték be mikor nem kém nem jó semmire.
Ez mind igaz is viszont a fejében van több évtizednyi tudása a CIA-nak amit flash-ek formájában kap meg magyarul beugrik neki hogy mi micsoda ki kicsoda ha rápillant.
Ezért fent úgy döntenek elengedhetetlen számukra a fickó a tudása miatt ezért vigyáznak rá és ügyeket oldanak meg.
Röviden ennyi az alapsztori e mellett a Buy More forgatagába is betekintést nyerünk rengeteg vicces figurát ismerünk meg ott van még Chuck nővére és a vőlegénye, Chuck legjobb barátja aki szintén a Buy More-ban dolgozik a főnök a munkatársak és mind mind baromi jól megírt karakterek.
Rengeteg humor alapját jelenti már magában az a hely is ahogy leplezetlenül nem dolgoznak az emberek, egymást ugratják vagy éppen Guitar Heroznak vagy Gears of Waroznak munkaidőben.
A sorozat a 3. évadját tapossa reménykedek egy negyedikben is és egy nagyon szépen összerakott történetet is kapunk melynek kibontását gyönyörűen oldották meg az írók tele WTF jelenetekkel és hatalmas beszólásokkal.
Akinek bejönnek a geek cuccok és szeret nagyokat röhögni sok idióta mégis szerethető karakteren annak meleg szívvel ajánlom a Chuckot mint a 40 perces szitkomok majdcsak egyeduralkodóját.
by Artemis

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése