2010. április 20.

Criminal Minds spinoff-backdoor pilot (pilotkritika)

0 hozzászólás

Igen backdoor pilot mert leadásra került múlt hét előtti héten a Gyilkos Elmék testvérsorozatának pilotja az anyasorozatba ágyazva.
Kicsit bonyolultnak tűnik így elsőre de pár szóban elmagyarázom.
Ilyen már nem először történt a történelem során sokan próbálkoztak már ilyennel és egy sikeres sorozat esetén mindig be is jött.
Gondolok itt a spinoff-ra amely egy már futó sorozatot próbál másolni sokszor ugyanazon koncepció alapján csak éppen más szereplőkkel más helyszíneken.
Igaz ez a CSI-franchise-ra is a Family Guy klónokra etc..
A backdoor pilot pedig annyit tesz hogy az anyasorozat egyik részét arra szánják hogy bemutassák a másikban szerepelni fogó karaktereket miegymás.
A Gyilkos Elmék esetében is így történt és ez sem ahogyan az eredeti sorozat sem hagyott maga után kívánnivalót.
Szeretném kiemelni elsősorban a másik csapat főnökét alakító Forest Whitaker-t.
Az ürge zseniális volt amilyennek megszokhattuk (én legalábbis nagyon bírom a filmjeiben is) a rész is kiválóan össze volt rakva a szabályszegés különösen jó megoldás volt mivel így ki tudták emelni az írók a karakterek egymás iránti lojalitását.
Így ez a 40 perc számomra kicsit kevésnek tűnt a karakterek részletes bemutatására de még ezt is meg tudták oldani sőt egész legendát építettek Forest Whitaker karaktere köré.
Ami egyből megragadta a fantáziám az az volt hogy míg a Gyilkos Elmék úgy indult hogy szinte semmit sem tudtunk a csapatról és csak később derültek ki némely dolgok, itt rögtön olyan háttérinfókat tudhattunk meg amelyek egyből megmozgathatják a fantáziánkat felkeltheti az érdeklődésünk.
Nekem már most tetszik a másik csapat rengeteg potenciált látok bennük és frissnek fiatalosnak hatott összességük bemutatása.
Berendelésről eddig nem volt szó arra gondolok hogy várnak az upfronts-ig mert arról szó nincs hogy ez ne kerüljön műsorra jövőre.
Szóval a jövő évtől kezdve egészen biztos hogy nem egy hanem már két profilozó csapat lesz a deviáns állatok nyomában.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése