2010. április 24.

Sárkányvadászok (Dragon Hunters)

0 hozzászólás
Hát nem ma volt hogy láttam ezt a filmet szóval ne kövezzetek meg ha nem leszek túl egzakt viszont igencsak élénken él bennem a film amit nem igazán vártam volna egy hasonló alkotástól.
Ugyanis egy francia-német-luxemburgi gárda keze munkáját dicséri ez az animációs mese mert meséről beszélünk ám bár régen tisztáztam ezt, hogy ami mese nem feltétlen csak gyermekeknek szól.
A film elkalauzol bennünket egy olyan fantáziavilágba ami királyságokra van osztva és minden királyság külön szigeten terül el és mindegyikhez sajátos sárkányok társulnak melyek legyőzőjükre várnak miközben terrorizálják a népet.
Egy ilyen királyságban találjuk magunkat ahol tehetetlen a király mert nem talál magának valamirevaló lovagokat akik legyőzhetnék a veszedelmes Világfalót aki a jóslat szerint nemsokára lecsap a világra.
Ekkor esik be a várkapun két tökkelütött akik lovagoknak adják ki magukat és előleg fejében elvállalják a sárkány dezintegrálását.
Persze eszükbe sem jut hogy tényleg a sárkány nyomába szegődjenek főhőseink amíg a király unokahúga a nyomukba nem szegődik aki meg van győződve róla hogy ők valódi lovagok akik szeretett könyvei lapjairól léptek ki.
Addig nem tudja ő sem meggyőzni őket amíg a jóslat be nem látszik teljesülni.
A történetről röviden ennyit, nem kell számítani nagy csavarokra de nem is ez a lényeg.
A világ melyet alkottak a grafikusok, rajzolók szemet gyönyörködtető volt számomra míg a karakterek jópofák mind megrajzolásban mind személyileg.
Az igazi sárkányvadász Lian-Chu és nagydumás haverja aki inkább hátráltató tényező a harcokban viszont frenetikus szövegével kárpótol minket a fogyatékossága miatt.
A kislány megint csak aranyos és az Up-hoz hasonlóan tele van a mese mélyebb érzelmekkel tanulságokkal.Sokszor arra gondoltam egy gyerek meg sem értené a hasonlatokat és metaforákat és amikor vége lett a filmnek rájöttem hogy a rengeteg kikacsintás nagyrészt a felnőtteket célozta meg.
Kifelejtettem a karakterek közül két hősünk állati barátját egy kutyaszerű lényt (mindenki döntse el miféle) aki a humor fő forrása a film során.
Aki az előzetes alapján egy bugyuta mesének tartotta (magamat is beleértve) hatalmasat tévedett mivel a felhőtlen szórakozás a szemet gyönyörködtető képi világ mellett tényleges mondanivalóval is rendelkező film igazán megéri azt a 80 percet.
by Artemis

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése