2010. április 2.

Galaktika Április tréfa!

0 hozzászólás
A Galaktika Magazin engem megvett kilóra áprilisi tréfájával és csak fogtam a fejem mikor a végén realizálódott bennem hogy ilyen nincs ez biztos valami vicc.
Az volt.
Kezdődött egy e-maillel amit ma reggel nyitottam ki:
Kedves Dávid!

Megújul a Galaktika magazin! A tartalmi és terjedelmi változás hátteréről a MetropolisBlogon olvashat részletesebben.
A linkre kattintva a hivatalos blogon a következő poszt állt:

Az amerikai piacon történt megállapodásunknak köszönhetően májustól a Galaktika Asimov's Hungary néven jelenik meg. A több mint 30 éves múltra visszatektintő Galaktika nemcsak nevet vált, a terjedelme  és formátuma is változik, ezentúl 200 oldal lesz egy szám. Már folynak a tárgyalások Robert Silverberggel arról, hogy átvegye Németh Attila helyét az irodalmi szerkesztői pozícióban. A tervek szerint a tudományos rovatban Edward Witten és Roger Penrose fognak rendszeresen publikálni, a film rovatban pedig David Lynch és David Cronenberg írásai lesznek olvashatóak. "Alig várom, hogy a Galaktikában publikálhassak, régóta az egyik kedvenc lapom" - nyilatkozta Lynch.
Az eddigi MetaGalaktika és HiperGalaktika helyett Asimov's Best Hungarian SF címen jelenik majd meg évente 2 alkalommal 1-1 várhatóan 400 oldal terjedelmű antológia. Az együttműködésnek köszönhetően minden amerikai Asimov's lapszámban is jelennek meg olyan magyar szerzők novellái is, mint László Zoltán, Brandon Hackett, Sümeghy Attila, Antal József, Szélesi Sándor, K. Varga Beáta vagy Kánai András.

Igazán ütősre sikeredett mondom viszont mikor azt mondták Robert Silverberg lesz az irodalmi szerkesztő David Lynch meg filmrovatos akkor megnyugodtam hogy szó sincs ilyenről.
A 200 oldalnak viszont örültem volna.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése